Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلویزیون هر سال برای یلدا ویژه برنامه درنظر می‌گرفت اما شاهد یک مهمانی مرسوم بودیم؛ "روشن‌ترین شب" تداعی کرسی برای گرم‌کردن تنور یلدایی آدم‌هایی بود که شاید هیچ‌وقت نتوانند یلدا را ویژه داشته باشند. ۰۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،‌ یلدا را شبکه‌های سیما جشن گرفتند اما "روشن‌ترین شب" شبکه دو فقط یک جشن و مهمانی مرسوم نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انگار فقط یک چای و میز و سلبریتی را قرار نیست مردم ببینند و اتفاقات منحصر به فرد دیگری در راه است. "روشن‌ترین شب" پنج‌شنبه و جمعه بیست و نهم و سی‌ام آذرماه روی آنتن رفت و یاد شهدای مدافع حرم، کودکان کار و حتی رفتگران و تلاشگرانی که شاید هیچ‌گاه به طرق مختلفی نتوانند یلدای ویژه‌ای داشته باشند، شبکه دو به آن‌ها توجه کرد و با آن‌ها یلدا برگزار کرد. حسین متولیان که طراحی سناریوی این ویژه‌برنامه با او بود و البته کارگردانی هنری هم انجام می‌داد درباره این خارج شدن از یک رفتار کلیشه‌ای در ویژه‌برنامه‌ها به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: برای ما نه رقابت و صرف دیده شدن اهمیت نداشت برای ما رضایت مردم مهم بود. شاید توجه به این نکته بسیاری از راه را پیش ببرد. آن‌چیزی که در این شرایط اقتصادی مردم نیاز دارند کار جدید و نو انجام دادن است. در وهله اول مجری انتخاب کردیم که فارغ از حاشیه‌ها به متن و محتوا توجه داشته باشد؛ به همین خاطر "ژیلا صادقی" انتخاب شد. 

وی افزود: برای ما مهم مرور آداب و رسوم، سنت‌ها و دغدغه‌های اسلامی بود. هم رسانه‌ملی این خط مشی را دارد و هم ما خودمان را مقید به این مسیر می‌دانیم. چرا که فارغ از زرق‌و برق‌های مدرنیته ما به مرور پیشینه باستانی و فرهنگی خودمان نیاز داریم. زیرا شب یلدا شب زایش خورشید و تولد نور است. این چله‌نشینی را ایرانیان از دیرباز انجام می‌دهند تا منتهی به نور شود. به همین‌خاطر یک کرسی دیدیم که بزرگترین کرسی شب یلدا باشد. دور این کرسی کودکان کار، نخبگان کم‌برخوردار، جانبازان، آتش‌نشانان، سالمندان، پدر بزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها، خانواده‌های معظم شهدا و خیلی‌های دیگر که نمی‌توانند یلدای ویژه‌ای داشته باشند دور این کرسی نشستند. 

متولیان با اشاره به پیام برنامه، تصریح کرد: "روشن‌ترین شب" یک پیام بزرگ داشت و آن این بود که همه با هم باشیم و اگر به بچه‌های کار توجه نکنیم همه این شادی‌ها، بی‌فایده است. ما در واقع شادی‌هایمان را به دغدغه‌های اجتماعی پیوند زدیم؛ نگاهی که شاید در هیچ‌کدام از برنامه‌های یلدایی شبکه‌های سیما نبود. سعی کردیم این خلأ را جبران کنیم و یک شب را صرف مهمانی مرسوم و آمد و رفت هنرمندان نکنیم. یک شب همراه با تفکر باشد. چرا که ما ایرانیان مردمانی هستیم که در پیشینه تاریخی‌مان آنقدر مردمان فرهیخته بوده‌ایم که همیشه سر سفره‌های باستانی‌مان چه یلدا و چه نوروز قرآن کریم، حافظ، شاهنامه یا سعدی بوده است. شاید کمتر به ساحت تفکر و اندیشه در برنامه‌ها توجه می‌شد و ما این اتفاق را در شبکه دو فراهم کردیم. تا مخاطب ما علی‌رغم نشاط و انرژی، اندیشه را هم تجربه کند. 

وی در پاسخ به این سوال که امروز تولیدات ما به جهت شتاب‌زدگی و صرفاً پرکردن آنتن کمتر از نعمت پژوهش و تحقیق بهره می‌برند، خاطرنشان کرد: قبول دارم؛ مدیریت تقویمی یکی از آفت‌هایی است که در همه ساحت‌ها پژوهش را قربانی کرده است. اما ما با یک فکر متعالی و استفاده از اندیشه دیگران به میدان آمدیم تا کاری متفاوت انجام دهیم. کاری که اصالت یلدا را به رخ مخاطب بکشد نه اینکه مخاطب فقط بیننده یک گپ و گفت مرسوم باشد. ما اگر نزد صدیقه کیانفر بازیگر پیشکسوت رفتیم برای انتقال معرفت احترام به بزرگتر بوده است. یا گیتی خامنه درباره یلدای بدون آجیل صحبت می‌کند مقصود این است که یلدا را می‌توان بدون زرق و برق برگزار کرد اما بدون دورهمی و صله رحم معنا ندارد. اگر درباره ادبیات صحبت کردیم به سراغ استاد محمدعلی بهمنی رفتیم. این معناها و مفهوم‌ها بدون پژوهش اتفاق نمی‌افتد. 

هنرمندان تلویزیون درباره تشکیل "صنف‌ تلویزیون" چه می‌گویند؟تلویزیون و یلدا؛ از اجرای علی‌ضیاء برای شبکه یک تا مجری‌گری حمید گودرزی در شبکه پنج

نویسنده و کارگردان هنری «روشن‌ترین شب» درباره ویژه‌برنامه نوروزی شبکه دو سیما هم گفت: ان‌شاالله با همین گروه ویژه برنامه نوروزی شبکه دو سیما را آماده خواهیم کرد. یک کار متفاوتی با تکیه بر ایران‌شناسی و فرهنگ ایرانی که از پانزدهم اسفندماه به مدت 30 شب روی آنتن خواهد رفت. هنوز مجری آن مشخص نیست ولی سعی خودمان بر استفاده از "ژیلا صادقی" است اگر این اتفاق بیفتد.

صادقی: یکنواخت نبودن "روشن‌ترین شب" اهمیت داشت

 ژیلا صادقی، مجری برنامه «روشن ترین شب» هم تا ساعت 2:15 روی آنتن بود درباره وجه تمایز و تفاوتی که گروه یلدایی شبکه دو سیما تأکید داشت نسبت به سایر شبکه‌ها و برنامه‌ها رعایت شود،‌گفت: اجرای هر برنامه‌ای برایش ویژگی‌های خاصی دارد. مسلماً قبل از پذیرش اجرای برنامه، درباره فضایش فکر می‌کنم و دلم میخواهد اجرای برنامه‌هایی با محتوای متنوع را بپذیرم که هم برای مخاطب جذاب باشد و هم برای خودم. به همین دلیل تلاش میکنم اجرایم برای مخاطبان یکنواخت نباشد. 

وی تأکید کرد: وقتی قرار شد اجرای برنامه شب یلدا را به عهده داشته باشم از چند حیث خوشحال بودم. اینکه در یک مناسبت شاد میزبان مردم کشورم هستم. از سوی دیگر فضای برنامه کاملاً ایرانی اسلامی طراحی شده بود و به محض وارد شدن به استودیو به یاد خانه گرم مادربزرگ پدربزرگ افتادم که مسلماً همه ما این خاطره خوب را از کودکی داریم. 

صادقی با اشاره به کرسی برنامه «روشن ترین شب» عنوان کرد: از دیگر ویژگیهای برجسته این برنامه، طراحی یک کرسی بزرگ بود. گرچه این اتفاق گاهی در برنامه‌های تلویزیون نشان داده شده، اما کرسی برنامه "روشنترین شب" به اندازه 20 نفر طراحی شده بود و همین به نظرم نه تنها برای من، بلکه برای مخاطبان تلویزیون هم جذاب و دیدنی بود. ضمن اینکه دور این کرسی افراد مختلف جامعه دعوت شدند و نشستند.

او درباره جنس گفتگو با هنرمندانی که به برنامه دعوت شده بودند و کاملاً جنبه یلدایی داشت، تصریح کرد: طبق صحبتهای انجام شده با تهیه کننده برنامه و شبکه، قرار شد ما درباره کار هنرمندان سوالی نپرسیم، بلکه سوالات حال و هوای یلدایی داشته باشد تا برای مخاطبان هم جذاب باشد. مسلماً مردم علاقهمند هستند از ابعاد مختلف شنونده حرفهای هنرمندان باشند. به همین دلیل پرسش و پاسخها در ویژه برنامه "روشنترین شب" کاملاً یلدایی طراحی شد.

انتهای پیام/

 

ویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیما ویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیماویژه برنامه یلدایی شبکه دو سیما R1515/P1356/S4,34/CT7 واژه های کاربردی مرتبط رسانه ملی تلویزیون شبکه دو

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون شبکه دو رسانه ملی تلویزیون شبکه دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید

به گزارش خبرگزاری به نقل از روابط‌عمومی برنامه، ویژه‌برنامه «نورا» به تهیه‌کنندگی علیرضا صادقی، همزمان با آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با موضوع کتاب و کتابخوانی از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت الی شنبه ۲۹ اردیبهشت از شبکه امید پخش می‌شود.

ویژه‌برنامه «نورا» برای دومین سال متوالی با رویکرد ترویج کتابخوانی و از محل نمایشگاه بین‌المللی کتاب با طراحی جدید و به عنوان ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید روی آنتن این شبکه می‌رود.

«نورا» با اجرای سینا هوشمندی و سردبیری سیده مریم موسویان همزمان با آغاز نمایشگاه کتاب هر روز از ساعت ۱۹ الی ۲۰ روی آنتن شبکه امید می‌رود.

ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید در ۱۰ قسمت به بررسی موضوعات مختلف در حوزه کتاب پرداخته و برای مخاطب نوجوان تهیه شده است. این برنامه علاوه بر معرفی بخش های مختلف سی و پنجمین نمایشگاه کتاب، به موضوعاتی نظیر چرا باید کتاب بخوانیم، معرفی کتاب، چه کتاب‌هایی نخوانیم و بررسی حلقه‌های کتابخوانی سراسر کشور می‌پردازد، همچنین گفت‌وگو با نوجوانان کتاب‌خوان، نویسندگان و ناشران شناخته شده و فعال در حوزه کتاب از محورهای این برنامه تلویزیونی است.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، همزمان در ۲ بخش حضوری و مجازی با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه ۱۹ تا شنبه ۲۹ اردیبهشت در مصلی تهران برگزار می‌شود، این نمایشگاه بزرگترین اجتماع فرهنگی مردم ایران حول محور دانش، آگاهی و کتاب محسوب می‌شود.

کد خبر 6099284 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • سریال کیانوش عیاری آماده است؟/ باز هم جای خالی «کتاب باز»
  • جشن میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر در «باغ شادونه»
  • «پایتخت همدلی» در قاب تصویر شبکه تهران
  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • نمایشگاه کتاب را در قاب سیما دنبال کنید
  • ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون